borstkanker en kinderwens

Deze site is bedoeld voor vrouwen die een behandeling van borstkanker zullen ondergaan en (in de toekomst) mogelijk kinderen willen. De behandeling van kanker kan schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid. Soms overwegen vrouwen voor de behandeling van borstkanker een vruchtbaarheidssparende ingreep te ondergaan. Er zijn ook vrouwen die beslissen geen vruchtbaarheidssparende ingreep te ondergaan. Belangrijk is dat het duidelijk wordt of u voor een vruchtbaarheidssparende ingreep in aanmerking komt. Het doel van deze website is om u hierover te informeren en op weg te helpen, zodat u tot een beslissing kunt komen die bij u past.

Informatie: Onder de rechthoekige blauwe knoppen bovenaan de pagina kunt u meer lezen over de verschillende behandelingen van borstkanker en mogelijke vruchtbaarheidssparende ingrepen.

  • kan ik nog zwanger worden? gaat in op de verschillende behandelingen van borstkanker en de gevolgen voor de vruchtbaarheid.
  • wat kan ik nu doen om toch kinderen te krijgen? beschrijft de verschillende vruchtbaarheidssparende ingrepen waar u voorafgaand aan uw borstkanker behandeling mogelijk voor kunt kiezen als u in de toekomst zwanger wilt worden.
  • als zwanger worden niet lukt beschrijft de mogelijkheden om uw kinderwens te vervullen, wanneer op een later moment blijkt dat u niet meer zwanger kunt worden.
  • achtergrondinformatie geeft informatie over vruchtbaarheid, borstkanker en zwangerschap en erfelijkheid.

 

Keuzehulp: Onder de rode knop een beslissing nemen vindt u vragen die u helpen nadenken over de voor- en nadelen van de verschillende vruchtbaarheidssparende ingrepen. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw voorkeur voor één van de mogelijkheden. Ook hebben wij een aantal vragen over borstkanker en vruchtbaarheid voor u op een rij gezet. Deze lijst met vragen kunt u printen en meenemen naar het gesprek met uw behandelend arts.

 


         logo pink ribbon                  Logo dsw